Prostreno.cz

Pražma s provensálským kořením

Pečené ryby se zeleninou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 736 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks pražmy
  • 200 g papriky
  • 200 g cukety
  • 200 g rajčat
  • 60 ml olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 50 g oliv
  • 3 ks badyánu
  • 1 ks citrónu
  • 3 stroužky česneku
  • 4 špetky mořské soli
  • 4 lžičky provensálského koření

Postup přípravy

  1. Očištěnou papriku, cuketu, rajčata a česnek nakrájejte.
  2. Papriku orestujte na 5 lžících oleje, přidejte česnek, cuketu, badyán, šťávu z půlky citronu, trochou soli a pepře. Zeleninu poduste.
  3. Po 5 minutách přidejte nakrájená rajčata a olivy a vše poduste ještě 10 minut.
  4. Ryby pokapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete, koření vetřete do ryb.
  5. Na oleji s máslem zvolna ryby opečte.
  6. Ryby podávejte s dušenou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,33g
  • Sacharidy:

    130,41g
    • Cukry:

      9,80g
  • Tuky:

    213,31g
  • Vláknina:

    11,10g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená pražma

(17 hlasů)
60min
554 kJ

Pražma s bazalkou a olivami

(7 hlasů)
35min
570 kJ

Pražmy na zelenině

(8 hlasů)
1h a 40min
441 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma s provensálským kořením

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat