Prostreno.cz

Dušená čočka

Čočka dušená s řapíkatým celerem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 680 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy20g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g předvařené čočky
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a nakrájený celer orestujte na 3 lžících oleje.
  2. Přidejte čočku a zalijte vývarem. Duste, až je čočka měkká.
  3. Hotovou čočku dochuťte solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a vmíchejte nasekanou petrželku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,50g
  • Sacharidy:

    266,50g
    • Cukry:

      114,20g
  • Tuky:

    106,25g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Španělská čočka

(30 hlasů)
50min
684 kJ

Čočkový salát

(22 hlasů)
45min
499 kJ

Čočkový salát

(13 hlasů)
1h a 5min
613 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená čočka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat