Prostreno.cz

Rizoto se španátem a houbami

Jednoduché rizoto se špenátem a houbami.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks pórku - nakrájeného na kolečka
  • 2 lžíce másla
  • 300 g rýže Arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 g listového špenátu
  • 170 g smetanového sýra - např. Philadelphia
  • 250 g žampiónů

Postup přípravy

  1. Pórek orestujte na másle, přidejte rýži a nechte zesklovatět. Zalijte vývarem a duste doměkka.
  2. V polovině dušení přidejte očištěné, nakrájené houby a špenát.
  3. Nakonec vmíchejte sýr, který nechte rozpustit, už nevařte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,59g
  • Sacharidy:

    113,98g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    117,47g
  • Vláknina:

    4,31g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ

Rizoto se sušenými houbami

(23 hlasů)
35min
801 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rizoto se španátem a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat