Prostreno.cz

Řeřichová polévka

Jednoduchá polévka s řeřichou a sýrem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájejte na kostičky a v troubě opečte dozlatova.
  2. Cibulku nechte zesklovatět na másle, zalijte vývarem, přidejte mléko, ve kterém rozmíchejte škrobovou moučku, a nechte 10 minut vařit.
  3. Přidejte jemně nasekanou řeřichu, vmíchejte sýr a na mírném ohni nechte za stálého míchání rozpustit, už nevařte.
  4. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  5. Podávejte s opečeným chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,49g
  • Sacharidy:

    166,56g
    • Cukry:

      13,80g
  • Tuky:

    164,00g
  • Vláknina:

    22,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z rajčat

(12 hlasů)
45min
403 kJ

Zeleninový vývar se sýrem

(11 hlasů)
35min
437 kJ

Smetanová houbová polévka

(15 hlasů)
45min
370 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Řeřichová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat