Prostreno.cz

Cibulová francouzská polévka

Cibulová polévka s medem a bílým vínem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 472 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Dvě třetiny cibule orestujte dohněda na másle s 1 lžící olivového oleje.
  2. Přidejte zbytek cibule, kterou nechte zesklovatět. Zasypte hladkou moukou a důkladně rozmíchejte. Zalijte horkou vodou, přidejte koření, celé stroužky česneku, kostku slepičího bujónu, med a dolijte vínem. Pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat cca 1/2 hodiny.
  3. Plátky veky osmažte do zlatova na oleji, nechte okapat na papírovém ubrousku, položte je na dno polévkových talířů, přelijte horkým vývarem a zasypte sýrem a jemně nasekanou petrželkou.

TIP:

Veku můžete opéct i nasucho na plechu v troubě.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,40g
  • Sacharidy:

    395,90g
    • Cukry:

      98,50g
  • Tuky:

    230,73g
  • Vláknina:

    73,50g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1527 kJ

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
408 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
420 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cibulová francouzská polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat