Prostreno.cz

Rizoto s kapustou

Rizoto, které můžete podávat samostatně nebo jako přílohu.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 541 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • 250 g rýže arborio
  • 650 ml kuřecího vývaru
  • 2 ks cibule
  • 350 g kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 100 g měkkého sýra - např. rougette
  • 2 lžíce másla
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. Na oleji orestujte cibuli, přidejte propláchnutou rýži, minutu restujte, zalijte vínem, 600 ml vývaru a vařte za občasného promíchání 20 minut.
  3. Na másle poduste doměkka kapustu, kterou při dušení podlijte 50 ml vývaru. Podle chuti osolte.
  4. Uvařenou rýži promíchejte s kapustou, nasekaným koprem, na kostičky nakrájeným sýrem a pepřem. Podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,30g
  • Sacharidy:

    174,30g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    218,65g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Houbové rizoto

(15 hlasů)
50min
456 kJ

Rizoto s mletým masem

(15 hlasů)
50min
568 kJ

Špenátové rizoto

(15 hlasů)
35min
497 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat