Prostreno.cz

Vepřové závitky

Závitky připravené v tlakovém hrnci.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 658 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 plátky vepřového masa
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky kremžské hořčice
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte, osolte a z jedné strany potřete hořčicí. Na každý plátek masa dejte anglickou, šunku a 1/3 cibulky.
  2. Stočte do roládky a spíchněte jehlami na závitky. Do tlakového hrnce dejte olej a maso opečte ze všech stran, přidejte vývar, hrnec uzavřete a duste asi 30-35 minut doměkka.
  3. V malém množství vody rozmíchejte mouku a nalijte do šťávy k masu. Povařte 10 minut, aby omáčka zhoustla.
  4. Podávejte s bramborem nebo rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,40g
  • Sacharidy:

    98,60g
    • Cukry:

      8,14g
  • Tuky:

    167,50g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 157 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Panenka v balíčku

(11 hlasů)
60min
918 kJ

Vepřové plátky plněné petrželkou

(10 hlasů)
1h a 40min
1052 kJ

Vepřové závitky s datlemi

(7 hlasů)
45min
1075 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové závitky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat