Prostreno.cz

Filé na mrkvi

Rybí filé s mrkvovou kaší.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 15min

    25min příprava

    50min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g filé z bílé ryby
  • 5 špetek soli
  • 6 ks mrkve
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 3 ks brambor
  • 1 ks badyánu
  • 3 lžíce smetany 33%
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 160 °C.
  2. Oloupané brambory a mrkev nakrájejte a uvařte ve vodě se dvěma lžícemi citrónové šťávy, 1 lžící citrónové kůry, špetkou soli a badyánem.
  3. Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, potřete olejem a osolte je. Rybu vložte do vymazaného pekáčku kůži nahoru a pečte v troubě 20 minut.
  4. Po 20 minutách rybu otočte, pokapejte sójovou omáčkou, posypte zbývající citrónovou kůrou, pepřem, na filé položte snítky tymiánu a pečte ještě 10-15 minut.
  5. Uvařené brambory s mrkví sceďte, přidejte máslo, 3 lžíce smetany a rozmačkejte na kaši.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,26g
  • Sacharidy:

    224,00g
    • Cukry:

      15,13g
  • Tuky:

    236,01g
  • Vláknina:

    46,10g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Filé s červenou paprikou

(12 hlasů)
1h a 5min
416 kJ

Filé s višňovou chutí

(10 hlasů)
45min
298 kJ

Zapečené filé

(19 hlasů)
50min
702 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Filé na mrkvi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat