Prostreno.cz

Dušené telecí

Telecí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 320 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • 600 g telecí kýty
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky bílého pepře
  • 2 ks cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 150 g míchané mražené zeleniny

Postup přípravy

  1. Telecí maso osolte, opepřete a opečte na rozpáleném oleji. Maso vyndejte, odložte na teplé místo a do výpeku přidejte jemně nakrájenou cibuli, papriky a duste 10 minut.
  2. Vložte zpět opečené maso, podlijte vývarem, přikryjte a duste, až je vše měkké.
  3. Měkké maso vyndejte a šťávu rozmixujte.
  4. Mraženou zeleninu povařte v páře 15 minut a podle potřeby dochuťte špetkou soli a bílým pepřem.
  5. Na talíře rozdělte ušené maso, zeleninu a přelijte šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,90g
  • Sacharidy:

    157,70g
    • Cukry:

      23,40g
  • Tuky:

    11,35g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 76 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí závitky

(10 hlasů)
1h a 10min
597 kJ

Telecí plátky s mozzarellou

(11 hlasů)
45min
992 kJ

Telecí kostky s bramborem

(11 hlasů)
1h a 10min
638 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat