Prostreno.cz

Pečení pstruzi

Pstruzi s vinnou omáčkou s mandlemi.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 763 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Vykuchané pstruhy pečlivě omyjte a důkladně osušte. Zevně i uvnitř dobře osolte a opepřete.
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  3. Ryby vyskládejte do pekáčku nebo zapékací mísy, na povrchu pstruhy několikrát diagonálně nařízněte a zářezy vyplňte plátky citrónu, pstruhy přelijte rozpuštěným máslem. Pečte odkryté 30-40 minut, podle velikosti pstruhů.
  4. V malé pánvi na 2 lžících másla opražte mandle až lehce zhnědnou. Přilijte víno a nasekanou petrželku. Vařte, až se omáčka z části zredukuje, omáčkou přelijte pstruhy. Pečte v troubě dalších 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,20g
  • Sacharidy:

    103,00g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    139,80g
  • Vláknina:

    37,80g

Aktivita pro spálení: 182 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh s křenovou omáčkou

(9 hlasů)
55min
1077 kJ

Pstruzi s koriandrem

(10 hlasů)
1h a 50min
501 kJ

Pstruzi na tymiánu

(7 hlasů)
50min
829 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

deizi
20.01.2022
kamila76
30.11.2016
hedvika
11.06.2016
Anonym
24.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečení pstruzi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat