Prostreno.cz

Pečená kachní foie gras

Kachní játra s karamelizovaným ovocem a omáčkou z vína.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 496 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 400 g kachních jater foie gras
  • 1 ks jablka
  • 1 ks hrušky
  • 1 ks khaki
  • 2 ks čerstvých fíků
  • 1 hrst sušených meruněk - asi 8 kousků
  • 1 ks citrónu
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 200 ml kvalitního červeného vína
  • 50 ml silného telecího vývaru
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Jablka, hrušku a khaki oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší plátky a vložte na 10 minut do studené vody s citronem. Po 10 minutách ovoce sceďte a osušte.
  2. Na pánvi připravte světlý karamel z cukru přidejte k němu jablka, hrušky, kaki, sušené meruňky a půlené fíky, přimíchejte lžíci másla, lžíci vína a vše duste 10 minut. Ovoce nesmí být rozdušené, je třeba, aby stále drželo tvar.
  3. Telecí vývar smíchejte s vínem, které předtím zredukujte vařením na čtvrtinu původního množství a 5 minut povařte.
  4. Foie gras rozdělte na čtyři porce, osolte, opepřete a zprudka opečte na teflonové pánvi z obou stran.
  5. Podávejte s ovocem a omáčkou z vína.

TIP:

Foie gras jsou ztučnělá játra vodních ptáků, především hus a kachen, získaná překrmováním a omezením pohybu ptáka. Foie gras jsou považována v západní Evropě za delikatesu, pocházejí z Francie, kde je chráněn způsob výroby i konzumace jako národní kulturní památka.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,96g
  • Sacharidy:

    310,50g
    • Cukry:

      206,38g
  • Tuky:

    90,32g
  • Vláknina:

    44,20g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra na červeném víně

(8 hlasů)
30min
468 kJ

Vepřová játra na víně

(9 hlasů)
45min
702 kJ

Játra na červeném víně

(6 hlasů)
40min
461 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená kachní foie gras

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat