Prostreno.cz

Jehněčí roláda na česneku

Roláda plněná špenátem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 1260 kJ / 301 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny26g
sacharidy1g
tuky23g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Jehněčí plec očistěte od blan a přebytečného tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda.
  2. Olivový olej smíchejte s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřete maso, poté na maso rovnoměrně rozložte slaninu a následně špenát (několik hodin předem nechte povolit, případně trochu vymačkejte), lehce posolte, srolujte a zavažte roládu kuchyňským motouzem.
  3. Pečte asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracejte a podlévejte vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečte bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu.
  4. Rozstřihněte motouz, nechte chvíli odpočívat, poté nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,81g
  • Sacharidy:

    160,84g
    • Cukry:

      14,34g
  • Tuky:

    167,48g
  • Vláknina:

    68,59g

Aktivita pro spálení: 301 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
514 kJ

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
882 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí roláda na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat