Prostreno.cz

Kachna na višních

Kachna s netradiční omáčkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 1063 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky20g

Ingredience na

  • 2,5 kg kachny
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 ml portského vína
  • 2 ks nakrájené cibule
  • 3 snítky tymiánu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 600 g višní - nebo třešní

Postup přípravy

  1. Naporcovanou kachnu osolte a opepřete. V misce smíchejte polovinu portského vína, jednu nakrájenou cibuli a snítku tymiánu. V této směsi nechte maso marinovat po dobu dvou hodin.
  2. Maso vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1 hodinu, nebo až je maso měkké.
  3. Mezitím si připravte višňovou omáčku. V hrnci zahřejte máslo s olivovým olejem a orestujte zbývající cibuli, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  4. Vmíchejte víno, zbývající tymián, višně a duste deset minut, nebo dokud ovoce nezměkne. Ochuťte solí a pepřem.
  5. Kachnu podávejte s horkou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,80g
  • Sacharidy:

    213,50g
    • Cukry:

      124,80g
  • Tuky:

    215,27g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená kachna

(24 hlasů)
1h a 45min
1264 kJ

Kachna plněná houbami

(5 hlasů)
2h a 10min
962 kJ

Kachna s houbami

(5 hlasů)
1h a 50min
1060 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kachna na višních

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat