Prostreno.cz

Jehněčí se švestkami

Letní recept na přípravu jehněčí plece.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 0min

    15min příprava

    1h a 45min vaření

  • 1185 kJ / 283 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy16g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji orestujte maso, přidejte cibuli a míchejte až začne cibule zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek, 2 lžičky cukru, zázvor a šafrán.
  2. Maso podlijte vodou, aby bylo zcela ponořené a vařte asi 1 hodinu 30 minut, do změknutí masa.
  3. Asi 20 minut před koncem vaření přidejte sušené švestky a skořici. Během vaření orestujte na suché pánvi sezamová semínka a mandle, které použijte na ozdobení.

TIP:

K jehněčímu masu se přímo nabízí sklenička s vhodným vínem, doporučujeme Rulandské modré.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,50g
  • Sacharidy:

    410,10g
    • Cukry:

      149,00g
  • Tuky:

    227,03g
  • Vláknina:

    89,80g

Aktivita pro spálení: 283 kcal

35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
882 kJ

Plněná jehněčí kýta

(12 hlasů)
1h a 50min
999 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí se švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat