Prostreno.cz

Gratinované brambory s květákem

Brambory zapečené se sýrem a květákem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 557 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Květák rozdělte na malé kousky, oloupané brambory nakrájejte.
  3. Květák a brambory vložte do osolené vody s octem a vařte 10 minut. Uvařené sceďte.
  4. V rendlíku rozehřejte máslo a orestujte nakrájený pórek.
  5. Přidejte mouku a za stálého šlehání přilévejte mléko, povařte 10 minut.
  6. Do hotové omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra, podle chuti osolte a dochuťte muškátovým oříškem.
  7. Do zapékací misky dejte vrstvu květáku a brambor přelijte omáčkou, dejte ještě jednu vrstvu brambor s květákem a přelijte zbytkem omáčky.
  8. Strouhanku promíchejte se zbývajícím sýrem a brambory posypte.
  9. Pečte přibližně 30-40 minut.

TIP:

Pokud máte malé zapékací misky, dejte každou porci zvlášť do misky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,90g
  • Sacharidy:

    225,30g
    • Cukry:

      20,33g
  • Tuky:

    176,56g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Gratinované brambory s jablky

(12 hlasů)
40min
475 kJ

Gratinovaný chřest

(10 hlasů)
50min
431 kJ

Gratinovaný lilek

(10 hlasů)
60min
503 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinované brambory s květákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat