Ingredience na
- 500 g
hovězího masa
- mletého
- 2 ks
brambor
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
cibule
- střední velikost
- 2 stroužky
česneku
- špetka
skořice
- 1 balení
loupaných rajčat
- 1/2 hrnku
bílého vína
- 2 lžíce
petrželky
- nasekaná najemno
- 2 lžíce
oregana
- čerstvého, nasekaného najemno
-
sůl a pepř
- Na omáčku
-
bešamel
- Na přílohu
- 1 ks
lilku
- 1 ks
cukety
TIP:
Bešamel: 4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 2 šálky mléka, špetka mletého muškátového oříšku, sůl a bílý pepř, 200 g tvrdého sýra.
Na bešamel udělejte z másla a mouky světlou jíšku, zalijte mlékem. Nechte zhoustnout za stálého míchání, přidejte pepř, sůl, muškátový oříšek a zamíchejte 2/3 nastrouhaného sýra. Nechte jej rozpustit.