Prostreno.cz

Ryba s harissou

Ryba pečená s paprikovým pyré a medem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 321 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • 800 g oblíbené ryby
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce paprikového pyré - harissy
  • 4 špetky soli
  • 120 ml červeného suchého vína
  • 1 ks limetky

Postup přípravy

  1. Paprikové pyré promíchejte důkladně s medem.
  2. Rybu naporcujte, osolte a potřete paprikovým pyré s medem.
  3. Vložte do zapékací misky, podlijte vínem a pečte 20-25 minut. Podávejte s klínky limetky.

TIP:

Tradiční přísady na pálivou pastu harissa, tedy chilli papričky i směs koření, koupíte na trzích po celém Středomoří, zejména v arabských zemích.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,00g
  • Sacharidy:

    100,00g
    • Cukry:

      83,00g
  • Tuky:

    3,40g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 76 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Makrela s angreštovou omáčkou

(9 hlasů)
55min
452 kJ

Ryba s koprovou omáčkou

(9 hlasů)
50min
653 kJ

Rybí jehly s rozmarýnem

(7 hlasů)
45min
273 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba s harissou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat