Prostreno.cz

Salát z žampiónů portobello

Teplý žampiónový salát s parmazánem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1080 kJ / 258 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky24g

Ingredience na

  • 350 g žampiónů portobello
  • 120 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných a orestovaných
  • 200 g míchaných zelených salátů
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky hrubé soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Na zálivku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 75 ml olivového oleje
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na zálivku prošlehejte metličkou a dejte stranou.
  2. Žampióny nakrájejte na plátky a orestujte je na 3 lžících oleje, restujte 5 minut.
  3. Přidejte ocet balsamico, osolte, opepřete a restujte až se odpaří veškerá tekutina z hub.
  4. Přidejte nasekané ořechy a ještě 2 minuty lehce míchejte.
  5. V míse promíchejte zelené saláty s polovinou zálivky.
  6. Salát rozdělte na 4 talíře a pokryjte teplou houbovou směsí.
  7. Pokapejte druhou polovinou zálivky, posypte parmazánem a podávejte.

TIP:

Portobello, nebo-li houbový steak, je velká otevřená forma krémového žampionu, který se poslední dobou stává velmi oblíbený, je velmi chutný, využívá se zejména pro přípravu houbových steaků.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,69g
  • Sacharidy:

    211,98g
    • Cukry:

      23,04g
  • Tuky:

    310,62g
  • Vláknina:

    65,93g

Aktivita pro spálení: 258 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Hlívový salát

(12 hlasů)
15min
641 kJ

Žampionový salát

(10 hlasů)
20min
597 kJ

Salát z hlívy ústřičné

(11 hlasů)
35min
1254 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z žampiónů portobello

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat