Prostreno.cz

Hovězí s hrachovými lusky

Minutka z hovězího masa s hráškem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 400 g hovězí roštěné, nebo svíčkové
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 250 g hrachových lusků

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na silnější proužky a opečte je na rozehřátém oleji při vysoké teplotě 1 až 2 minuty.
  2. Přidejte nakrájený česnek, smažte asi 3 minuty, přidejte sůl, pepř, vývar a zahřejte k varu.
  3. Smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody, sójovou omáčkou a vmíchejte k masu, vařte 2-3 minuty.
  4. Vmíchejte zázvor a lusky, vařte nezakryté 2-3 minuty.
  5. Podávejte s rýži.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,60g
  • Sacharidy:

    218,50g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    121,98g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí steaky s nivou

(12 hlasů)
1h a 40min
1252 kJ

Plátky svíčkové s houbami

(10 hlasů)
45min
946 kJ

Salát z hovězího masa se zeleninou

(13 hlasů)
60min
675 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí s hrachovými lusky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat