Prostreno.cz

Rajčatová polévka

Španělská polévka z konzervovaných rajčat.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 751 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 2 stroužky česneku - rozmělněné nožem
  • 5 ks sušených rajčat nakládaných v oleji - nakrájených na nudličky
  • 3 ks 400g plechovky rajčat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 140 ml zakysané smetany
  • Na ozdobu
  • 1 sklenička bazalkového pesta

Postup přípravy

  1. Máslo či olej rozpalte ve větším hrnci, přidejte česnek a pár minut opékejte, vhoďte sušená rajčata a po minutě přilijte také rajčata z plechovky.
  2. Zalijte vývarem, vsypte cukr, okořeňte solí a pepřem a přiveďte k varu. Vařte deset minut.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte polovinu zakysané smetany. Pokud je potřeba, přidejte cukr.
  4. Servírujte ozdobené zbytkem smetany a pestem. Podávejte k mozzarellovým sendvičům.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,14g
  • Sacharidy:

    227,62g
    • Cukry:

      127,99g
  • Tuky:

    171,18g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
445 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat