Prostreno.cz

Vepřový guláš se sušeným ovocem

Netypická chuť tak známého guláše. Zkuste do něj přidat sušené ovoce.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 651 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g vepřové plece
  • 2 ks velké cibule
  • 1 hrst sušených meruněk
  • 2 hrsti sušených švestek
  • 1 lžíce rozinek
  • 200 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 ks bujonu - šťáva k vepřovému masu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 sklenička vody

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Omyté švestky a meruňky nakrájejte na proužky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a maso a vše orestujte. Zalijte vínem, přidejte koření, meruňky, švestky, rozinky. Poduste 10 minut.
  3. Zalijte 1 sklenicí vody, kostky šťáva k masu, přikryjte a duste až bude maso měkké. Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  4. Podávejte s rýží.

TIP:

Maso nemusí být nutně z plece, můžete použít i jiný druh vepřového masa. Guláš je výborný, když se uvaří den předem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,80g
  • Sacharidy:

    327,95g
    • Cukry:

      161,00g
  • Tuky:

    113,05g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
651 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
418 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
265 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš se sušeným ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat