Prostreno.cz

Jehněčí kotletky s whisky marinádou

Tato varianta marinády je vhodná také na vepřové kotlety či kuře, ale vynikající je s jehněčím masem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 25min

    60min příprava

    25min vaření

  • 1043 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy0g
tuky19g

Ingredience na

  • 60 ml vody
  • 60 ml oleje
  • 1 balení grilovací marináda Whisky - např. od Vitany
  • 2 lžíce čerstvé máty - jemně nasekané
  • 1 kg jehněčích kotletek

Postup přípravy

  1. Vodu, olej, marinádu a mátu prošlehejte metličkou.
  2. Kotletky vložte do misky a přelijte marinádou, marinádu vetřete do masa, nechte v lednici nejméně 30 minut.
  3. Kotletky uložte na středně předehřátý gril, přikryjte a grilujte 20 - 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,00g
  • Sacharidy:

    14,10g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    119,00g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 249 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Skopový guláš se zeleninou

(15 hlasů)
2h a 20min
316 kJ

Jehněčí v bylinkách

(11 hlasů)
45min
1043 kJ

Jehněčí kotletky z grilu

(11 hlasů)
50min
808 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky s whisky marinádou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat