Ingredience na
- 4 ks
krůtích prsních řízků
- 150 g
zeleného hrášku
- 200 g
brokolice
- 2 ks
zelené naťové cibulky
- 100 g
cukety
- 3 ks
větší vařené brambory
- 2 lžičky
koření na drůbež
- 2 lžíce
oleje
- 2 lžíce
másla
TIP:
Krůtu můžeme kromě pečení připravovat na mnoho jiných způsobů. Lze je plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel, drobů a krku vývary na polévku i péct. Z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé rolády, což je pro většinu kuchařek časově nenáročné. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle.