Prostreno.cz

Polévka z topinambur se slaninou

Sytá podzimní (zimní) polévka.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 315 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g topinambur
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks šalotky - jemně nakrájené
  • 1/4 ks květáku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Oloupané,nakrájené topinambury dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byly topinambury přikryté, osolte a přikryté uvařte doměkka.
  2. 10 minut před koncem vaření přidejte nastrouhaný květák a vývar.
  3. Hotovou polévku rozmixujte.
  4. V pánvi nasucho orestujte nakrájenou slaninu, přidejte nakrájený česnek a jemně nakrájenou šalotku, míchejte 2 minuty.
  5. Polévku dochuťte solí, pepřem a podávejte ozdobené připravenou slaninou a opečenými tousty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,40g
  • Sacharidy:

    80,60g
    • Cukry:

      21,14g
  • Tuky:

    38,28g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 75 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
445 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z topinambur se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat