Prostreno.cz

Vepřové s okurkovou omáčkou

Jemná omáčka se sterilovanými okurkami má lehce nakyslou chuť a vůni.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 55min

    10min příprava

    45min vaření

  • 471 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g vepřového masa - kýta, plec ap.
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks velké cibule
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 6 ks sterilovaných sladkokyselých okurek
  • 1 kelímek smetany 12%
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky. Do kastrolu dejte sádlo, nakrájenou cibuli, česnek a maso. Vše orestujte.
  2. Zalijte trochou vody, přidejte kostku šťáva k masu, špetku soli, špetku pepře, přikryjte a duste, až je maso měkké.
  3. Před koncem dušení přidejte nakrájené okurky, zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a povařte ještě 5-10 minut.

TIP:

Můžete podávat s chlebem, rýží, knedlíkem i s těstovinou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,72g
  • Sacharidy:

    190,70g
    • Cukry:

      11,70g
  • Tuky:

    161,03g
  • Vláknina:

    31,50g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso s pórkem

(12 hlasů)
30min
583 kJ

Vepřové kotlety s červenou cibulí

(15 hlasů)
40min
924 kJ

Pikantní kotlety

(12 hlasů)
60min
794 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové s okurkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat