Prostreno.cz

Brambory zapečené se zelenými olivami

Zapečené brambory podle italského receptu.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 483 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 1.2 kg brambor
  • 170 g zelených oliv bez pecek
  • 300 ml smetany na vaření
  • 2 ks cibule - jemně nasekané
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 120 g parmezánu - nastrouhaného
  • 100 g sýra Gouda

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smetanu, cibuli, tymián, bazalku, sůl a pepř promíchejte v rendlíku.
  3. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 3 minuty. Vmíchejte sýr parmezán a míchejte až se sýr rozpustí.
  4. Přidejte nakrájené olivy a promíchejte.
  5. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a polovinu uložte do zapékací misky.
  6. Brambory přelijte ¾ připravené smetany a do zapékací misky uložte zbývající brambory.
  7. Vše posypte nastrouhaným sýrem Gouda a na sýr nalijte zbytek smetany s olivami.
  8. Přikryjte a pečte v troubě 50 minut.
  9. 25 - 30 minut před dopečení, pečte odkryté.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,00g
  • Sacharidy:

    62,00g
    • Cukry:

      9,21g
  • Tuky:

    90,01g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Pečené brambory se sýrem

(10 hlasů)
40min
495 kJ

Kari brambory

(8 hlasů)
40min
487 kJ

Brambory se sýrovou omáčkou

(13 hlasů)
45min
614 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené se zelenými olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat