Prostreno.cz

Dušená vepřová plec

Kostky vepřového masa dušené s houbami a šunkovým salámem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 488 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g vepřové plece
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst sušených hub
  • 2 ks kyselých okurek
  • 100 g šunkového salámu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 600 ml vody
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 špetky soli - podle chuti
  • 1 lžíce koření na zvěřinu

Postup přípravy

  1. Houby namočte na 15 minut do vody.
  2. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, posypte kořením na zvěřinu a na oleji spolu s nakrájenou cibulí a paprikou orestujte v tlakovém hrnci.
  3. Zalijte vodou, přidejte nasekané namočené houby, zavřete tlakový hrnec a vařte 35 minut.
  4. Po uvaření šťávu zahustěte moukou, přidejte najemno nakrájený šunkový salám a nakrájené okurky, omáčku dochuťte podle potřeby solí a strouhaným muškátovým oříškem.
  5. Nakonec vmíchejte hořčici, rajčatový protlak a duste 5 minut.
  6. Podávejte s dušenou rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,90g
  • Sacharidy:

    250,30g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    189,55g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová žebírka

(17 hlasů)
1h a 50min
927 kJ

Kotlety s cibulí

(19 hlasů)
50min
907 kJ

Vepřová kotleta s rozmarýnem

(11 hlasů)
41min
680 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová plec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat