Prostreno.cz

Vepřová panenka s ostružinovou omáčkou

Ostružiny dodají masu skvělou chuť, určitě vyzkoušejte.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 558 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 60 ml Calvadosu
  • 250 g mražených ostružin
  • 150 g jablečného Cideru
  • 1 lžička celozrnné hořčice
  • 1 kg vepřové panenky
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na ozdobu
  • 3 snítky čerstvé šalvěje

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku potřete olejem, osolte a opepřete podle chuti.
  2. Předehřejte troubu na teplotu 220 °C.
  3. Na sporák dejte pánev, která je vhodná i k použití v troubě a vymažte ji dvěma lžícemi oleje. Rozehřejte ji na středně vysokou teplotu a panenku orestujte, aby se zatáhla.
  4. Vezměte pánev a vložte ji celou do trouby. Nechte panenku péct do té doby, až bude všechna vytékající šťáva čirá a ne růžová – obvykle postačí asi 25 minut.
  5. Maso vyndejte a nechte 5 až 10 minut odpočinout.
  6. Do rendlíku vložte ostružiny a míchejte až k bodu varu.
  7. Přidejte jablečnou pálenku a míchejte 3 minuty.
  8. Přidejte jablečný cider, hořčici a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
  9. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s ostružinovou omáčkou, ozdobené snítkou šalvěje.

TIP:

Pokud pánev, která se hodí i do trouby, nemáte, použijte obyčejnou. Budete pak potřebovat pekáček nebo zapékací misku, kterou vymažte olejem nebo vyložte pečicím papírem. Až bude maso orestované, přendejte ho do pekáčku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,00g
  • Sacharidy:

    79,00g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    113,80g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová žebírka

(17 hlasů)
1h a 50min
927 kJ

Kotlety s cibulí

(19 hlasů)
50min
907 kJ

Vepřové kotlety s broskvemi

(13 hlasů)
1h a 20min
675 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s ostružinovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat