Prostreno.cz

Fenyklový salát

Fenyklový salát pro zdraví - obsahuje velké množství vitamínů.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 714 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z fenyklu odstraňte vrchní tvrdé případně oschlé listy. Fenykl nakrájejte na proužky a dejte do mísy.
  2. Do jiné misky nastrouhejte kůru z dobře omytého pomeranče i citrónu. Přidejte vymačkanou šťávu z citrónu i pomeranče. Přidejte sůl, pepř, olej a dobře promíchejte.
  3. Na talíř dejte porci fenyklu přelijte zálivkou a posypte nasucho opraženými oříšky a natrhaným koprem.

TIP:

Řapík fenyklu je v mnohých zemích oblíbený jako kulinářská lahůdka. U nás jeho úprava v kuchyni nemá tak velkou tradici. Důležitý je obsah vitamínu C, betakaroténu, vitamínů skupiny B, vápníku, železa, hořčíku a vlákniny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,61g
  • Sacharidy:

    112,40g
    • Cukry:

      22,77g
  • Tuky:

    165,55g
  • Vláknina:

    35,94g

Aktivita pro spálení: 170 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Těstovinový salát

(18 hlasů)
35min
628 kJ

Bezlepkový salát z cizrny

(14 hlasů)
20min
910 kJ

Salát z cibule a fazolek

(9 hlasů)
35min
432 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fenyklový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat