Prostreno.cz

Vepřové kotlety s hruškami a pomerančovou omáčkou

Kotletky s hruškou vás nezklamou, jsou šťavnaté a voňavé.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 624 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 6 ks vepřových kotletek bez kosti
  • 3 lžíce másla
  • 820 ml kompotovaných hrušek
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce lístků šalvěje - nasekaných
  • 120 ml pomerančového džusu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na ozdobu
  • 6 - 8 lístků šalvěje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět v rendlíku na 1 lžíci másla, přidejte vývar, hořčicí a nasekanou šalvěj, vařte 5 minut.
  3. Ve velké, těžké pánvi nechte rozpustit 2 lžíce másla.
  4. Na másle postupně opečte z obou stran kotlety.
  5. Kotlety uložte do zapékací misky, přelijte připraveným vývarem, maso dejte do trouby a pečte 25 minut.
  6. V malé misce smíchejte pomerančový džus a kukuřičný škrob, směs nalijte k masu, promíchejte s vypečenou šťávou, přidejte scezené, překrojené hrušky a dejte ještě na 20 - 25 minut do trouby, duste přikryté.
  7. Podávejte ozdobené lístky šalvěje.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,88g
  • Sacharidy:

    251,40g
    • Cukry:

      25,49g
  • Tuky:

    126,21g
  • Vláknina:

    43,10g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Marinovaná vepřová panenka pečená v troubě

(10 hlasů)
9h a 10min
566 kJ

Vepřové kotlety s kaštany

(9 hlasů)
1h a 50min
1005 kJ

Vepřové medailonky se šalvějí

(10 hlasů)
45min
824 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s hruškami a pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat