Prostreno.cz

Guláš s černým pivem

Recept na guláš provoněný pivem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 55min

    10min příprava

    1h a 45min vaření

  • 631 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa na guláš
  • 2 ks velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml černého piva
  • 1 lžička soli
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 lžička sladké červené papriky

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky. Posypte cukrem a ještě 5 minut restujte, zalijte 250ml piva, přidejte nasekaný česnek, nové koření, bobkový list, lžičku červené papriky.
  2. Přikryjte a zvolna duste, až maso změkne, občas podlejte pivem. Před koncem dušení přidejte rajčatový protlak a osolte.

TIP:

Pokud připravíte guláš v tlakovém hrnci, bude připravený rychleji.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,80g
  • Sacharidy:

    333,60g
    • Cukry:

      119,20g
  • Tuky:

    128,93g
  • Vláknina:

    88,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Segedínský guláš

(34 hlasů)
60min
651 kJ

Pivní guláš

(12 hlasů)
1h a 45min
418 kJ

Guláš z hovězí oháňky

(20 hlasů)
2h a 35min
265 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš s černým pivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat