Ingredience na
- 1/2 hrnku
Quinoi
- nebo kuskusu
- 1 hrnek
vody
- 200 g
kuřecího masa
- 3 špetky
soli
- 2 lžíce
olivového oleje
- 150 g
salátové okurky
- 150 g
jadérek z čerstvého granátového jablka
- 5 ks
broskví
- můžou být kompotované, ale lepší jsou čerstvé
- 2 lžíce
oleje z pecek hroznového vína
- koupíte v prodejnách se zdravou výživou
- 1 lžíce
citronové šťávy
- 2 lžíce
zelené petrželky
TIP:
Quinoa má po uvaření jemnou, lehce oříškovou chuť, neobsahuje lepek. Má vysoký obsah bílkovin (od 12 do 22 procent)a pyšní se i řadou vitamínů – např. beta-karotenem, vitamínem C, kyselinou listovou, thiaminem nebo riboflavinem. A aby toho nebylo málo, nabízí i nezanedbatelný zdroj minerálů, obsahuje vápník, železo, draslík, zinek nebo hořčík. Díky vláknině je i lehce stravitelná.