Prostreno.cz

Platýz s hroznovým vínem

Recept na chutně připravenou dietní rybu.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 591 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks filetů z platýze
  • 100 g rozinek
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky pepře
  • 8 lžiček citronové šťávy
  • 300 g zeleného hroznového vína
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 20 lžic červeného dezertního vína
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte ocet, víno, petrželku a olej. Filety pokapejte citronovou šťávou, osolte a lehce posypte pepřem. Dejte do zapékací mísy.
  2. Polijte směsí z vína, posypte rozinkama a hroznovým vínem, obložte máslem. Zapékejte v troubě na 200°C asi 30 minut.

TIP:

Platýz je vynikajícím zdrojem bílkovin, ale zároveň má velmi nízkou energetickou hodnotu. Obsah tuku v jeho mase je totiž nižší než 1 g/100 g. Obsahuje v nutričně významném množství minerální látku vápník a antioxidant selen.Filet z platýze je ideální pro svojí bleskovou přípravu a absenci kostí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,40g
  • Sacharidy:

    186,70g
    • Cukry:

      73,00g
  • Tuky:

    187,40g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Candát se žampióny

(12 hlasů)
50min
515 kJ

Treska na zelenině

(8 hlasů)
55min
471 kJ

Cejn na koriandru

(16 hlasů)
1h a 5min
505 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýz s hroznovým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat