Prostreno.cz

Cejn na zelenině

Dietně a přesto skvěle připravená ryb.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 25min

    40min příprava

    45min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg cejna
  • 1 ks pórku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 3 špetky soli
  • 1/2 ks citrónu
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 ks zelené papriky

Postup přípravy

  1. Očištěné filé pokapejte citrónovou šťávou a posypte solí, nechte v chladu 30 minut. Omytý pórek nakrájejte na kolečka, cibuli a očištěné papriky na proužky.
  2. Rybu dejte do zapékací mísy, obložte zeleninou, zeleninu lehce osolte(část zeleniny můžete vložit do ryby), pokapejte olejem, na zeleninu dejte máslo. Přikryjte a pečte v troubě na 200°C asi 40-45 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,20g
  • Sacharidy:

    46,80g
    • Cukry:

      13,80g
  • Tuky:

    188,05g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Makrela na bílém víně

(12 hlasů)
60min
518 kJ

Plněné makrely

(11 hlasů)
45min
1014 kJ

Treska s pikantní hořčicí

(10 hlasů)
50min
519 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cejn na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat