Prostreno.cz

Medailonky ve smetanové omáčce

Medajlonky z vepřové panenky v omáčce se žampióny.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 563 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 200 g cibule
  • 350 g žampionů
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 180 ml smetany
  • 150 ml vývaru
  • 1 lžíce hořčice - vrchovatá
  • 1 lžička cukru
  • 5 snítek petrželky
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Očištěné žampióny nakrájejte na plátky, cibuli rovněž na plátky. Vepřovou panenku nakrájejte na 12 plátků. Na 3 lžících oleje orestujte medajlonky dozlatova. Posypte solí a pepřem a dejte na misku nebo na talíř.
  2. Na pánev přidejte zbytek oleje přidejte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte mouku a míchejte až mouka ztmavne.
  3. Zalijte vývarem, pak smetanou, přidejte hořčici, cukr a žampióny, nakonec nakrájené okurky. Asi 10 minut poduste, vložte maso a jen prohřejte. Ozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,81g
  • Sacharidy:

    279,28g
    • Cukry:

      113,20g
  • Tuky:

    149,52g
  • Vláknina:

    36,72g

Aktivita pro spálení: 134 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Zapečená vepřová panenka

(16 hlasů)
55min
625 kJ

Medajlonky na červeném víně

(17 hlasů)
35min
747 kJ

Vepřová panenka s rajčaty

(14 hlasů)
30min
429 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Anetka22
23.10.2016
vivi11
23.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Medailonky ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat