Sex versus milování. Na co si muži potrpí?

Sex a milování jsou podle mnohých dvě různé věci. Při tom prvním nejde tak ani o city, jako o fyzické potřeby, při druhém jmenovaném se na něžnosti klade velký důraz. Pokud se v partnerství jedno střídá s druhým, není důvod k obavám. Problém nastává ve chvíli, kdy protějšek vyžaduje jen chladný sex bez náznaku zájmu. Co s tím? Poradíme!

Renata je vdaná osm let a má dvouletého synka. Od té doby, co se narodil, se její partnerský a erotický život poněkud změnil. Vytratila se z něj láska a porozumění. „Dřív to bylo naprosto o něčem jiném. Několik let po svatbě manžel neustále přicházel s nějakými romantickými nápady jako večeře při svíčkách, piknik na louce, zakončený nádherným mazlením. Byla jsem pyšná na to, že jsem si našla takového partnera, který mi rozumí,“ začíná s vyprávěním svého příběhu. Idylka ale netrvalo dlouho.

Najednou je chladný jako kámen

„Po narození syna se manželův přístup k sexu dost změnil,“ smutně konstatuje Jitka s tím, že najednou to u ní doma vypadá následovně. „Manžel přijde z práce, osprchuje se a začne projevovat svoji touhu tak, že se na mě skoro až vrhne. Bez citu, bez předehry, bez lásky. Připadám si jako žíněnka, která mu slouží jen pro potěšení,“ vyznává se otevřeně ze svých pocitů čtenářka, která se manžela opakovaně ptala, zda ji ještě miluje. Jeho odpověď prý vždycky byla: „Jo.“ Jenže Jitka se s takovým chabým konstatováním pochopitelně smířit nechce. Jako manželka očekává od svého životního partnera podporu a pochopení, ne jen jednostranné využívání výhod – sexu jako prostředku k jeho uklidnění. Nebo to tak není?

Muži nikdy nepřiznají, o co jim vlastně jde

Mužům jde občas opravdu jen o ten starý dobrý sex, kdy se nemusí zaobírat předehrou ani sladkými slovy, nýbrž spontánností a chtíčem, což by milující partnerka měla pochopit. Tedy do určité míry. Když je to totiž až příliš často, jedná se o neúctu k ženě, se kterou by se dotyčná neměla rozhodně smiřovat! Jak zakročit a vrátit vztah do starých kolejí? Vyzkoušejte následující tři rady sestavené psycholožkou Barbarou De Angelis.

1.    rada: Společně si promluvte o tom, co pro vás znamená sex, a jak se odlišuje od milování

Je třeba uvést úvahy partnera na pravou míru. U vás se syrový sex od něžného milování odlišuje. Možná se nebráníte obojímu, ale je třeba oba tyto typy prostřídat, ne se jen soustředit na jednu oblast. Partner není hloupý, pochopí to, jeho chování nemusí pramenit z pohrdání nebo nefalšovaného uspokojení jeho potřeb, ale i špatného vyjadřování. Třeba jen hloupě vyjadřuje své emoce, protože se bojí, aby vám neublížil. Doteď ale nepochopil, že kdyby to řekl přímo, udělal by lépe. Tahle ho zatím považujete za necitu a hrubiána. 

2.    Neodmítejte občasnou „rychlovku“ bez předehry

Na sporadické rychlovce bez předehry je něco kouzelného, pokud se pochopitelně neopakuje až příliš často. Zkuste proto ne vždy dodržovat dlouhou předehru. Možná budete překvapená, jaké to má kouzlo. Pouhá spalující vášeň bez mazlení může dodat vašemu sexuálnímu životu šťávu. Proto nezazlívejte partnerovi, že se někdy chce oprostit od běžných konvencí, a dohodněte se na kompromisu – příště bude po náhlém sexu následovat něžná a svůdná předehra… (Čtěte také: 16 výmluv, když ženy nechtějí sex)

3.    Když se vám nelíbí partnerovo chování, nepokračujte ve hrátkách

Jestli vám připadá, že je partner během „nástupu na věc“ zcela duchem mimo, ne abyste ho ihned kritizovala, že si chce jenom užít. Zeptejte se ho, co se děje, a zda má náladu právě na kratší sex. Pakliže vy ji nemáte, možná uděláte lépe, když nebudete situaci hrotit, přestanete v tom, co děláte a vezmete se například za ruku. (Platí pouze pro dlouhodobé partnery, kteří si rozumějí a vědí, co od sebe očekávají. Nehodí se pro čerstvé milence, ti by si to mohli špatně vyložit!) Toto opatření zabrání, abyste cítila špatně nebo nečistě, když byste přistoupila na partnerovy požadavky. 
Každý muž někdy miluje svoji ženu tak trochu neupřímně, protože se bojí přiznat, že touží jen po sexu. Jestli to ale vykompenzuje při dalším milostném setkání, není se čeho obávat.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat