Špatný sex? Může za to hlad!

Plné nebo prázdné břicho, když se jde na věc? To první! Ukázalo se totiž, že hlad je nepřítelem veškeré romantiky, neboť tlumí sexuální pudy!

Ano, nahota a sebeprezentace dostaly nový rozměr. Lidem nestačí, že se fotí v běžných denních situacích, a tak se svlékají u vaření a svoje podobizny posílají na specializované servery. A kdyby jenom to.

Třeba jistá čtyřiadvacetiletá argentinská kuchařka postavila svoji slávu na tom, že se nechává natáčet - při vaření a nahá. Ňadra si přitom zakrývá potravinami. (Mimochodem, její fanouškovská základna je obrovská.) Ale o ní až někdy jindy.

Hlad je nepřítel sexu!

Sex, nahota a jídlo prostě patří k sobě, i když nikdo neříká, že se musí jednat o veřejné projevy. V soukromí je to přece jen lepší. A jak konkrétně souvisí uspokojivý sex s předkrmem? Jednoduše.

Před sexem byste měli sníst aspoň něco, jinak se prostě intimně nenastartujete ani za lodičky od známého španělského návrháře Manola Blahnika, jehož otec byl, jen tak pro info, Čech. Jak to?

Důvod, proč to skřípe

Nový výzkum publikovaný v časopise Apetite ukázal, že ženy se radši (a lépe) milují s plným žaludkem. Výzkumníci z univerzit Drexel a Pennsylvania na to přišli tak, že několik žen zavřeli po dobu osmi hodin do laboratoře. A nechali je hladovět. Následné skenování mozku doložilo zajímavou věc.

Když je žaludek lačný, mozek příliš nereaguje na romantické podněty (v tomto případě se jednalo o obrázky páru v různých pozicích), ale jakmile je břicho plné, reaguje mnohem silněji na emoční nebo fyzické podněty.

Ženy nepatří do kuchyně pro ni za nic

Vědci to komentovali slovy, že hlad spouští nervozitu a naštvanost (jen si vzpomeňte, když držíte přísnou dietu), čímž brání organismu k uspokojení pro něj druhořadých potřeb - rozmnožování a sexu.

Je tedy vhodné mít v žaludku nějakou dobrotu, ovšem s přihlédnutím k několika faktorům. Množství a výběr potravin samozřejmě hraje roli. Co vám prokáže tu největší službu?

Nezklame čokoláda ani banány

Podle portálu Woman‘s Health, který sestavil žebříček nejlepších „nabuzovačů“ a tlumičů hladu současně, by to měl být čokoládový dezert (z tmavé čokolády obsahující látku zvanou fenylethylamin), banány, které obsahují draslík podporující orgasmus, nebo chřest. Ten taky pozitivně působí na vzrušivost a lepší dosažení vyvrcholení. Ale možností je víc, hlavně, když nic z toho nenadýmá!

Kombinace jídla s předehrou? Zábava na zimu!

V každém případě jakékoli jídlo a způsob jeho konzumace může výrazně přispět k prožití předehry. I podle autorky příruček pro dospělé Lindy Sonntag chutná strava mívá afrodiziakální účinky, ovšem pokud ji překládáte tím nejsmyslnějším způsobem, jaký si jen dokážete představit.

„Nezapomeňte, že styl, jakým krmi podáváte, bývá příslibem toho, co dokážete ústy a prsty později. To mějte neustále na paměti. Když zuby trháte šťavnaté kousky masa z kuřecího stehna, nebo loupete slupky ze šťavnatého zralého fíku,“ uvedla spisovatelka ve své knize Hry lásky.

Ona ovšem není jediná, která razí heslo, že láska prochází žaludkem. I chilská spisovatelka Isabel Allende zastává názor, že kvalitní a smyslné jídlo rovná se polovina sexuálních úspěchů. Tak se koukejte najíst (klidně i ve dvou) a přestaňte blbnout s těmi dietami…

A co vy, jak vás baví sex s prázdným žaludkem? Neodvádí jeho kručení vaši pozornost od podstatných věcí?






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat