5 dobrot, které HO vždy dostanou do sexuální nálady

28.12.2015 | Sex a vztahy

Které potraviny mají afrodiziakální účinky? Tak tuhle otázku si lidé pokládají celé roky. Některým pochoutkám jsou připisovány téměř zázračné vlastnosti – třeba ústřicím nebo čokoládě. Ale napadlo by vás, že afrodiziakem může být třeba jedna poměrně nepopulární zelenina?

Je možné zvýšit mužovo libido tím, co mu naservírujete k večeři? Podle vědců ano. A které že potraviny by neměly chybět v jeho jídelníčku?

1. Růžičková kapusta

Už jsme to nakousli na začátku – neoblíbená zelenina může být velmi prospěšná. I pro mužskou touhu. Nejenže je růžičková kapusta plná prospěšných vitaminů, minerálů a antioxidantů, ale obsahuje látky, jež mírní účinky estrogenu, který může u mužů snižovat libido.

2. Hovězí maso

Je zdrojem kvalitních bílkovin, železa a vitaminu B, ale také obsahuje zinek, který je pro mužský sexuální apetit důležitý. A kromě toho zvyšuje kvalitu spermií (takže pokud přemýšlíte o miminku, naučte se dělat steaky).

3. Čedar

Možná není na našich stolech úplně zabydleným sýrem, ale čas od času byste si jej s partnerem dopřát měli. Obsahuje totiž specifické aminokyseliny, jež zvyšují produkci testosteronu (a ten je pro mužskou touhu, ale i pro ženskou, zásadním hormonem) a naopak snižují hladinu kortizolu, stresového hormonu, který libido naopak ovlivňuje negativně.

4. Avokádo

Omega-3 mastné kyseliny dokáží s mužskou touhou zázraky. Příznivě ovlivňují hladinu testosteronu a navíc zlepšují kvalitu spermatu.

5. Granátové jablko

Je plné antioxidantů, ale také jedním z nejlepších zdrojů zinku. A jak už jsme nastínili výše, zinek a mužská touha jdou nerozlučně ruku v ruce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat