Co se stane, když budete mít sex 365 dní v roce? Tohle je realita!

Dvakrát až třikrát do měsíce a dost? Sex pro vás není nutnost a ani každodenní program? Tak si teď představte, že by opravdu byl… Posílil by vaše partnerství? A jaké to vůbec je, milovat se každý den? Dva páry to zkusily!

Spíte spolu jednou za týden, což podle mnohých, konkrétně třeba odborného magazínu Social Psychological Science, jenž na konci minulého roku uvedl, že milování jednou týdně k partnerské pohodě stačí (studie se zúčastnilo 30 000 lidí), patří k ideálním stavům. No, názory na tuto otázku se různí.

Jsou totiž i tací, kteří tvrdí, že čím víc sexu, tím líp. Tak jak to je? Stane se i dlouhodobé, mírně vyčpělé partnerství naprosto dokonalé, když se dva domluví na tom, že spolu budou spát každý den?

Tak přesně tohle zajímalo dvě americké dvojice, které se pustily do velmi odvážného „sexperimentu“, o kterém vydaly knihy s názvem: Dělejte to: Jak jeden pár vypnul televizi a věnoval se svému sexuálnímu životu 101 dní a 365 nocí: Memoáry intimity. Proč se tyhle dva na sobě nezávislé páry nerozhodly třeba pro pěstování květin nebo péči o domácí mazlíčky?

Mullerovi. O lepším dárku pro manžela nevím!

Podle Charly Muller, která sepsala výše zmiňované memoáry, tato vize popadla v den čtyřicátých narozenin jejího manžela. Jako dárek mu věnovala slib, že se s ním bude milovat den co den celý rok, tedy až do jeho dalších narozenin. Jak tohle u dvou pracujících lidí žijících osm let v manželství může dopadnout?

První dny a týdny to všechno šlo hladce. Podle téhle kreativní manželky se častý sex podepisoval na štěstí jejího muže, který byl méně rozzlobený a tvářil se, že ho nemůže rozhodit ani nějaký ten stres. Ovšem denní povinnosti, únava a nabitý program si postupně žádaly svoji daň. Charly se občas dostávala do pozic, kdy si říkala: „Bože, chce se mi spát, ale to nejde, protože dneska ještě nebyl sex!

Laskavě se tvař normálně, miláčku!

Ve své knize popsala i situaci, kdy se jí manžel Brad jednoho krásného dne zeptal: „Mohla bys u toho přestat dělat ty grimasy?“ Charly se zaťatými zuby odpověděla, že žádné nedělá, načež jí manžel odvětil, že by se mohla tvářit o trochu přívětivěji. „Aspoň předstírej, že tě to baví,“ řekl jí. Upřímně? Člověk si to naprosto živě dokáže představit. Naproti tomu se děly i moc hezké věci…

„Neuvědomovala jsem si, jak pravidelnost v sexu může posílit vztah,“ uvedla sama autorka knihy s tím, že do experimentu šla s výzvou, že se nic podobného již nemusí opakovat. „To na tom bylo tak báječné,“ dodala. Aby však všechny uklidnila, tak přiznala, že po 365 dnech musí konstatovat jediné: „Za zkušenost jsem ráda, ale znovu bych do toho nešla.

Brownovi: Impulsem se staly odstrašující případy

Druhý pár, který se rozhodl pro test intimní vytrvalosti, píle a kreativity, přivedla na myšlenku každodenního sexu talk show Oprah Winfrey, která v jedné ze svých relací hovořila o bezpohlavních manželstvích. Tak to ne, shodli se partneři a uzavřeli dohodu.

Doug Brown a jeho žena se i přes zaměstnání obou, péči o dvě děti a čtrnáctileté manželství, během něhož k sexu docházelo třikrát měsíčně, rozhodli, že do toho půjdou. A dojmy?

Nemůžeš jen chtít, prostě i musíš

„Nejdřív jsem měl trému. Myslel jsem si, že musím být pornohvězda, ale to se brzy změnilo. Tolik jsme se toho o sobě dozvěděli. Sex se stal mnohem hravější a kreativnější,“ hodnotil manžel po uplynutí 101 dní a přidal i poznatek, že člověk může být dobrý v práci, ale jakmile je pochválený i večer od své drahé polovičky, je to úplně jiný, fajn a zvláštní pocit. Dle jeho názoru by si podobný experiment měli zkusit všichni.

„Navíc jsme oba získali sebedůvěru, naopak ztratili zábrany, a taky můžeme mluvit o čemkoli,“ rozplýval se novodobý hrdina. Nejsou to jen prázdná slova? Takhle se na vědu častého sexu dívá světoznámá výzkumnice a antropoložka Helen Fisher z americké univerzity Rutgers.

(Ne)výhody nočních akcí

Ta tvrdí, že páry každodenním sexem mohou posílit apetit, intimitu i romantiku, neboť pravidelná sexuální aktivita vylučuje hormony jako testosteron, dopamin a oxytocin. Zároveň připomíná, že v některých společnostech, jako jsou třeba křováci Kung v jižní Kalahari, se páry často milují každý den kvůli relaxaci.

Jenže ti mají prý na rozdíl od naší kultury mnohem víc času. Ale jestli si ho uděláte a něco podobného doma zkusíte, určitě nám o tom napište, budeme se těšit na postřehy a dojmy!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat