Být nevěrná? Snadné!

11.02.2016 | Sex a vztahy

Moderní technologie a internet přejí nebývale promiskuitnímu chování a pěstování nevěry. Největší britská poradní a terapeutická společnost pro vztahy Relate tvrdí, že tyto technologie a aplikace přejí také odhalování nevěrníků. Takže je sice mnohem snazší než kdykoli v minulosti užít si nevěru, ale je také mnohem jednodušší pro stálé partnery takové chování odhalit.

Aplikace typu Tinder a Grindr či seznamky Ashley Madison či Illicit Encounters promiskuitu a nevěru podporují. Vlastně z tohoto chování profitují. Jenže výrobci aplikací a technologií nabízejí také programy špionážní, které snadno odhalí nevěrného partnera.

„Digitální nevěra, online porno a používání internetu k náhodnému sexu s bývalými partnery, role digitálních technologií ve vztazích je velmi narušující. Dnes už technologie používáme k vyhledávání vztahů, k jejich organizování i k jejich ukončení. Ve společnosti Relate se nesnažíme tohle nějak odsuzovat, ale vidíme, jak mají technologie obrovský vliv na vztahy, od čtení zpráv a odhalování nevěry po využívání Facebooku k vyhledávání bývalých a získání kontaktu na ně,“ tvrdí Chris Sherwood, šéf společnosti Relate, v rozhovoru pro deník The Times.

On sám se rozešel s registrovaným partnerem po dvou letech v roce 2011.

„Když náš vztah začal mít problémy, můj bývalý partner chtěl jít hledat pomoc do Relate. Já jsem to odmítl a tvrdil, že je o pro páry střední třídy. Nakonec jsme nevyhledali pomoc nikoho. Byla to chyba. V Relate by nás velmi přivítali,“ tvrdí Sherwood, jenž je dnes šéfem této terapeutické společnosti.

Problémy s moderními technologiemi ve vztazích mají mladí i staří, chudí i bohatí, homosexuálové i heterosexuálové. Doba přeje nevěře a promiskuitě, ale nikoli dlouhodobým a věrným vztahům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat