Pravý vs. umělý: 5 věcí, které mužský penis neumí!

Někteří lidé za největší vynález v dějinách považují telefon, žárovku nebo antikoncepci, pro jiné je absolutním favoritem vibrátor. Oprávněně? Nejspíš ano, vždyť dokáže neskutečné věci. Je ale standardně a navždy lepší než mužský penis?

V srpnu loňského roku sexshop Růžový slon přišel se statistikou, že nákupy erotických pomůcek narůstají. Češi si prý vibrátory, dilda, lubrikanty a další vychytávky oblíbili a podporují tento průmysl poptávkou, která ročně roste asi tak o 20 %, přičemž jedna návštěva obchodu zákazníka stojí zhruba 1400 korun. Nějaký ten vibrátor je tedy součástí téměř každé domácnosti. A jak říká britská sexuoložka Tracey Cox: „A proč ne? Vždyť se používají už přes dva a půl tisíce let a jsou stále v kurzu.“ Akorát… Někteří muži se stále bojí, aby je uměláci nenahradili. Je k tomu důvod? Tohle je těch pět největších rozdílů mezi umělým a opravdovým!

1. Penis není flexibilní

Skutečný penis nelze v případě potřeby zkroutit o 180 stupňů, pakliže hlavním motivem pro toho jednání není fyzická i psychická újma dotyčného, který se po podobném útoku pomalu loučí se životem. Co dodat…?

2. Netvrdne na počkání

Mužský penis nedokáže ztvrdnout pokaždé, když si on sám (nebo někdo jiný) vzpomene. Dokonce je to tak, že podle českého androloga Karla Kočího 54 % mužů ve věku 35–65 let trpí lehčí či těžší formou poruchy erekce, na které se výrazně podílí kouření, obezita, zvýšený krevní tlak, nedostatek fyzické aktivity, zvýšená hladina krevních cukrů nebo stres. Tohle vibrátor fakt řešit nemusí. Jen vyjde z továrny a vklouzne do šuplíku nočního stolku.

3. Nepředčí baterie

Mužský penis někdy nedokáže být tvrdý tak dlouho, jak by si všichni přáli. Otázka zpropadené tvrdosti je uvedena již v předchozím odstavci, nicméně je nutné v této souvislosti uvést i tak zvanou odpočinkovou fázi, kdy si muž musí po orgasmu „dát dvacet“ na srovnání. Je možné, že tohle Matka Příroda zařizovala pod vlivem omamných látek. Vibrouš se dobíjí, ale kdo dobije muže?

4. Je hůře vyměnitelný

Penis se nedá měnit každých pár let za jiný – aspoň po čtyřicítce ne. I když české statistiky hovoří o tom, že ženy mají za svůj život pohlavní styk v průměru s pěti a více muži (deset a více milenců přiznává 14 % žen), s přibývajícím věkem, zkušenostmi, názory, životním stylem i manželstvím není tak snadné střídat jeden penis za druhým, i když ten, co je doma, nefunguje podle představ.

Oproti tomu výměna kusu za další umělý kus stojí akorát peníze, rozhodně ne manželství, důstojnost nebo drby ohledně morálních hodnot a cudnosti. „Si představ, Marie, že ta fiflena ze třetího už má zase dalšího amanta! Rozhoďnožka!

5. Musí se hlídat

Z mužského penisu se dostává ejakulát (běžně se v jednom mililitru ejakulátu vyskytuje asi 50 milionů spermií), tudíž je nutné řešit antikoncepci. V případě některých speciálních vibrátorů z otvoru vytéká to, co do uměláka dáte (například mléko), z čehož malí robůtci nebudou koukat ani za milion let. A basta. Takže?

Vyhrává ten z masa a kostí?

Navzdory těmto pěti nevyvratitelným faktům se říká, že provdaná (ale pro svobodné a zadané to platí taky) žena je k penisu svého chotě přilepená i přesto, že zmíněný pohlavní orgán neodpovídá tvarem a ani velikostí nejsmělejším představám. A víte co? Není to klišé, je tomu skutečně tak.

„Miluju vibrátory. Mám tři a průběžně je střídám, obměňuji, doplňuji různými nástavci a podobně. Sex s nimi je fajn a manželovi to nevadí. Naopak. Rád je součástí toho procesu, kdy může přiložit ruku k dílu a vyhrát si,“ usmívá se šestatřicetiletá Karolína, která jedním dechem dodává, že i když jsou dnešní pomůcky propracované, užitečné a vychytané, „pravej je pravej“. „Chce to jen najít vhodnou rovnováhu a obojímu se věnovat tak akorát,“ radí. Podobný názor má i šestadvacetiletá Bára.

„S přítelem už jsme pár pomůcek zkusili a osobně hodnotím, že za kladný vztah vibrátoru s partnerem jsem ráda. Ostatně, není to jen plýtvání penězi, ale zpestření sexuálního života. A jestli bych pravého vyměnila za umělého? Tak to ani náhodou. Každý z nich má svoje, ale ani jeden není ničím horší nebo lepší,“ myslí si.

Máte stejný názor?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat