Jak dlouho čekat na sex?

První kontakt, první polibek s novým charismatickým mužem, první sex po nějakém tom intimním půstu… Tušíte, jak dlouho by se na něj v tomto roce mělo čekat? Dá se to spočítat na schůzky!

Konečně je tu voňavé jaro plné seznamování, flirtu i odvážnějšího oblečení podněcujícího fantazii. Taky cítíte ve vzduchu všechny ty nové románky a uvolněnější koketerii v řadách dlouhodobých párů? Pak na vás mají stále sílící sluneční paprsky vliv stejně jako na ostatní. Tak teď už jen zbývá dát si pozor na načasování sexu. Jasně, u letitých párů je to celkem jedno, ale co mají říkat ti, kteří jsou single a potkali novou známost? Čekací lhůty se mění, dejte si pozor!

Kdo si počká, ten se dočká?

Podle nedávného průzkumu megalomanské seznamky Match páry, které čekají na sex až do páté schůzky, později vykazují vyšší pravděpodobnost šťastného a harmonického vztahu (v porovnání s ostatními konkrétně o 35 %.) To může být způsobeno řadou faktorů, třeba jako vytvořením emocionální intimity s partnerem, napětím, opožděným uspokojením, cennější odměnou – kdo ví. Vlastně jsou tací, kteří v tom mají jasno…

Biologická antropoložka Helen Fisher z Rutgersovy univerzity, která se podobnou tematikou zabývá v novém vydání knihy Anatomie lásky, popisuje, že mít sex hned teď, respektive co nejdřív, ať nikdo neztrácí čas, patří k tradičním aspektům současných „zrychlených“ námluv.

Podle ní mnoho lidí spěchá, protože chce mít jasno. „Hodíme se k sobě? Bude to klapat v posteli? Není tenhle vysoce postavený manažer v normálním životě nemehlo?“ Tyhle a další otázky jsou určitě opodstatněné, ale když se to tak vezme, tak nevhodné chování, názory nebo činy mohou vztah ukončit stejně rychle jako sex na první schůzce – akorát člověk neinvestuje víc „ze sebe“. A věřte nebo ne, ženy to při randění vždycky odnášejí tak nějak hůř.

Kdo je víc pod tlakem?

V jistém rozsáhlém průzkumu zabývajícím se sexuální inteligencí se ukázalo, že na 3,5krát větší množství žen než mužů je vyvíjen sexuální tlak. Ženy tak mnohdy praktikují sex na první či druhé schůzce jen proto, že nechtějí o nápadníka přijít, touží se mu zavděčit, myslí si, že se to tak „dneska má“, nebo že super sex zajistí lásku a intimitu. Pravdu? Takhle to nefunguje!

Silná sexuální vášeň a milování ve stylu „co nejdříve“ není spolehlivým signálem toho, že vztah bude fungovat. Lidé se často cítí být oklamaní, když do nového potencionálního partnera investují čas, vize i námahu a pak se najednou ukáže, že mezi nimi neexistuje emocionální nebo intelektuální pouto. Což se stává často!

Vždyť už v minulosti se ukázalo, že páry, které začnou se sexem ve velmi raném stádiu vztahu, se do něj typicky pouštějí ještě dřív, než se začne rozvíjet jejich citová intimita. (Peplau, L., Rubin, Z. Hill, C., Sexual Intimacy in dating relationships, Journal of Social Issues.) Takže ten sex na páté schůzce nebude tak od věci. Jenže jak odolat pokušení, když naproti vám sedí „něco“, na co čekáte už měsíce? Utřete slinu…

Odborníci doporučují ještě dřív, než přistoupíte k pohlavnímu styku, položit si otázku: Je tohle pudový sex (hurá akce), nebo skutečná intimita? Nebo obojí? Máte-li jasno v tom, co doopravdy chcete, je snazší neznepokojovat se rozhodnutími, která člověk v dané situaci učiní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat