Jak odkrýt své sexuální „já“?

„Chci být tou, která v posteli rozhoduje s bičíkem v ruce? A proč mě láká mít milence v hrsti? Nejsem divná?“ Pokud tápete, jak rozpoznat své vnitřní touhy a popřípadě je spárovat s těmi správnými hračkami, vyzkoušejte jednoduché cvičení. Díky němu poznáte, kam se odteď bude ubírat váš sexuální život!

Ten nejlepší spouštěč vzrušení? To mysl je nejerotičtější zónou těla a sexuální fantazie jsou jednou z podstatných součástí lidské sexuality. Vyskytují se jak ve formě denního snění, tak i v podobě masturbačních fantazií. Právě ty obohacují vzrušení, jenže co když ty vaše snové představy odporují tomu, co se vám normálně líbí?

Touhy versus jednání

V sexu jsem spíš konzervativní. Často se miluji v misionářské pozici a partner je ten, kdo vyvíjí iniciativu. Jenže sama si často představuji, jak milence půjčuji jiné ženě, nutím ho k sexu, nebo ho plácám, ubližuji mu a jsem taková ta zlá nadřízená,“ vypráví devětadvacetiletá Rita, která se bojí, zda je s ní všechno v pořádku. A co by nebylo?

Zdravé vyjádření tužeb

Podle sexuologa Petra Weisse se stává, že ženy mají představy, se kterými nejsou úplně vnitřně ztotožněné. „Patří sem například občasné fantazie homosexuálního charakteru, masochistického charakteru a podobně,“ vysvětluje jeden z předních českých odborníků, který se domnívá, že ženy znejistěné svými fantaziemi se trápí zbytečně. Pokud by totiž došlo k realizaci těchto pro ně občas vzrušujících představ, ke vzrušení by to nevedlo. Nebo ano? Jak se o tom na vlastní kůži přesvědčit? Dá se vůbec poznat, jestli (ne)potřebujete biče, pouta, vodítka, masky, dilda, vibrátory nebo třeba roubíky?

Sexuální inteligence v praxi. Jak poznat vlastní já?

Jakkoli mohou být fantazie pikantní a vzrušující, obvykle nepředstavují způsob, jakým by se chtěl dotyčný chovat. Podle četných průzkumů většina lidí ani podle svých fantazií nejedná, a přece miliony milenců sní o věcech, které jsou za hranicemi jejich sexuální orientace. Ale přesto to chce nějaký pádný důkaz. Postupujte podle tohoto pětibodového manuálu.

  • Svoje touhy i fantazie přijměte, vždyť jsou přirozenou součástí vašeho vnitřního sexuálního života.
  • Upřímně se zeptejte sami sebe, jestli opravdu chcete v posteli prožít to, co se vám odehrává v hlavě. Nebo vás snad láká pouhý pocit dobrodružství a novoty? Podívejte se až do své duše.
  • Zamyslete se nad tím, zda je váš vztah k partnerovi a milenci v pořádku. Neuvíznul na mrtvém bodě? Je vaše touha po hře s důtkami reakcí na předešlou hádku, nedorozumění, stereotyp? Proč vás vlastně tak vzrušuje?
  • Při první příležitosti trochu nakročte ke svojí fantazii a zkuste si ji „nanečisto“. Místo svázaných rukou dlaně schované pod tělem, partner v podřízené roli se šátkem na očích, místo toho, aby vás hned oslovoval „madam“. Jen trošku ochutnejte té „vlastní medicíny“. Ihned intuitivně budete vědět, jestli chcete pokračovat dál a svoje snové touhy realizovat, nebo zda zůstanete u bezpečných a přesto kouzelných náhledů ve své mysli. Toto zjištění pro vás bude nesmírně užitečné. (Autentické emoce a pocity přímo v dané situaci vás nenechají na pochybách.)
  • Pakliže vyhodnotíte, že se chcete dostat do role nadřízené dominy, ztracené školačky, odrzlé prodavačky erotických pomůcek, promluvte si o tom s partnerem, ať o vašich záměrech ví. Pak můžete jít nakoupit příslušné rekvizity či kostýmy a zkusit si, jaké to je, být za někoho jiného, či ochutnat zcela odlišné, nestereotypní věci. Obě varianty, tedy i ta laxní, původní snová, jsou naprosto v pořádku. Vždyť jste odkryli své individuální sexuální „“. V překladu to znamená, že jste lépe poznali sami sebe a dostali do rukou klíč k vnitřní sexuální krajině.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat