Nejlepší lék na stres? Masáž pohlaví bez sexu!

26.05.2016 | Sex a vztahy

Nesexuální masáž pohlaví, jemuž se v tantrické tradici říká jóni, je podle australských expertů nejlepší lék na stres a nadměrné napětí. Nemá prý sice nic společného s klasickým sexuálním ukájením a vyvrcholení není jejím cílem, ale u bohatých a vlivně postavených žen na Západě je stále oblíbenější. Poměrně nákladná péče o ženskou vagínu a vulvu je podporována také některými sexuology.

Jóni znamená v sanskrtu posvátný portál. Péče o ženskou pohlavní oblast v tantrickém duchu znamená kombinaci hlazení a jemné masáže s dechovými technikami.

„Masáž jóni je obřad, do něhož je žena pozvána, aby si užila dotek na své vulvě. Pokud dotek k sobě pustíme, získáme příležitost očistit se v energetickém smyslu,“ vysvětluje profesionální sexuoložka Isis Phoenixová v rozhovoru pro magazín Women’s Health.

Orgasmus sice není překážkou, ale také ani cílem. Mnohé ženy si masáž dopřávají k uvolnění stresu a napětí, jiné si chtějí zlepšit pohlavní život s protějškem.

Největším přínosem je to, že získají ponětí o ztělesněné moudrosti, která jim poskytuje potěšení,“ dodává Phoenixová.

Masáže nevyjdou nijak levně, v Česku jsou ale podstatně lacinější než na Západě, kde šplhají k několika tisícům korun za hodinu.

Kombinace vědomého dýchání a stimulace orgánů se využívá také při orgasmické meditaci. Obojí vychází z tantrické praxe.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat