Sex. Jak často ho mít, aby to i mimo postel klapalo?

Pochopení, psychická pohoda, dostatečná předehra, vhodné okolnosti, uvolnění, správný partner… Co z toho dělá vztah a sex šťastnější a šťavnatější? Na každém šprochu pravdy trochu, nicméně to, co vy a váš milenec potřebujete, je chvíle času o samotě - jednou týdně. Nic víc. Jak to?

„Nevím, co furt má. Spali jsme spolu v úterý a on mi v pátek ráno znechutí snídani slovy, že se mnou nic není. Prej jsem jako stará panna,“ ozvalo se od vedlejšího stolu. Ta, která větu pronesla, se zatvářila pohrdavě a v tomhle rozpoložení očekávala soucitné vyjádření své kamarádky.

„Je to všude stejný. My souložíme tak maximálně dvakrát do týdne, a stejně je to špatně. Někdy si říkám, že bych byla radši, kdyby si ten můj našel milenku, abych od něj měla pokoj,“ mávla rukou druhá žena.

Obě se tak nepřímo shodly na tom, že ony potřebu častějšího sexu nemají, kdežto jejich partneři by „mohli pořád“. Na čí straně stát? Koho víc podpořit, nebo naopak politovat? No, věc se má takhle… Sex konkrétně muže nesmírně baví, ale život zvládnou i bez toho, aby ho měli denně. Vlastně ten častější je něco jako nadhodnota, tedy takové DPH. Jak to?

Jak se udržuje partnerské štěstí?

Víc sexu má sice ten, kdo v pondělí, v úterý i ve středu leží na zádech, ale to neznamená, že emocionálně i fyzicky je na tom líp než oni sexuální aktivisté. Jedna z posledních studií, která tentokrát pochází z Kanady, prokazuje, že páry, které se milují jednou za týden, jsou v porovnání se svými „kolegy“ až jedenáctkrát šťastnější.

Náš výzkum ukazuje, že páry se nepotřebují do sexu zapojovat až příliš často, aby jim to klapalo,“ potvrdila autorka studie a vedoucí výzkumu Amy Muise, postgraduální pracovnice na univerzitě Toronto Mississauga pro odborný magazín Social Psychological Science and Personality, který rozsáhlou studii s 30 000 respondenty uveřejnil.

Kvalita totiž není to co kvantita. Když si jednou za týden najdete jeden na druhého čas a dopřejete si uspokojivý sex, nic víc již nepotřebujete. Důležitá je ale pravidelnost a hlavně nadšení pro milování! Leklé ryby totiž nezajímají nikoho…

Rozdíl mezi jednou a „jednou“

Nebaví mě, když se pořád musím doprošovat sexu. A ještě horší je, pokud manželka svolí, ale vůbec se tak netváří. Jsem sice rád, že zasunu a trochu si užiju, ale odrazují mě ty její pohledy. Jako by mi to vyčítala. Chápejte, dává mi najevo, že jako musí,“ krčí rameny čtenář s přezdívkou Mustafa, který se bál zveřejnit své pravé jméno. Prý by to doma schytal.

V každém případě Mustafa není jediný, kdo si stěžuje na nízké zapálení partnerek. Přitom nadšení je to nejpodstatnější. Právě ono dělá ten propastný rozdíl mezi jedním „pořádným“ sexem a tím druhým „jen tak z povinnosti“. Pak má týdenní frekvence milování partnerům stačit! V tom lepším případě to ale přesně takhle funguje. (Koneckonců, četné studie potvrzují, že nejvíc párů má sex právě jednou týdně.)

Dvakrát a víc. Fajn, ale není to nutnost

„Tenhle zlatý průměr maximalizuje štěstí páru a je pro něj přínosem. Tento tak zvaný týdenní sex stačí pro to, aby se zachovala intimita páru. Oba zúčastnění totiž mají pocit, že jejich sexuální život zůstává aktivní, což je pro emoce velmi důležité,“ dál potvrdila Amy Muise s myšlenkou, že sex je něco jako zmrzlina.

Tu první si nadmíru užijete. Druhou si možná vychutnáte úplně stejně, ale už jste tak nějak přecpaní nebo přeslazení, ta třetí moc dobře nechutná. Stává se fádní, ne tak plná. Už nejste natěšení, protože jste dostali „svoje“. A navíc ty kalorie…

A co vy, vidíte to stejně?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat