Kdo rozhodne, jestli dnes večer budete mít sex? Vy, ne on?

Muži versus ženy. Kdo to má v sexu jednodušší, kdo se víc „nadře“ a kdo to chce častěji? Na tyhle otázky už existují odpovědi. A co na tu, kdo drží v milostném životě trumf? To ženy ho prý ovládaly, ovládají a ovládat budou! Jak to?

V posledních letech se uskutečnilo nespočet výzkumů zabývajících se lidským sexuálním chováním. Jednu z hlavních rolí na tomto poli sehrál výzkumný tým Masters-Johnsonová. Díky jejich práci jsme vždycky o něco chytřejší. Oni pokaždé tak nějak potvrdí nebo občas i vyvrátí to, s čím se setkáváme v běžném životě. Četnost, délka, prožívání sexu? Ukazuje se, že vždycky je jeden z páru ten, který po milování touží méně.

Takové malé veřejné tajemství

Když se to vezme přes pohlaví, tak ženy prý muže k sexu často nevyzývají, neboť si myslí, že působí lacině. Vyčkávají tak na akci, a když ta přijde, žena jako taková zvažuje, jestli do ní půjde či nikoli.

V případě odmítnutí klidně přijde s nějakou výmluvou. (Podle průzkumů se vymlouvá 69,6 % žen a vede bolest hlavy, únava či nedostatečná nálada na sex; Prof. PhDr. Petr Weiss, Ph.D, Sexuologický ústav.) Každá milenka tak řídí sex – za oba. Tak to aspoň s definitivní platností potvrzuje nejen věda. „Respektive to, co se už dávno, dávno ví, je konečně venku i oficiálně,“ vtipně glosuje čtenář Petr. A jak to tedy je?

Miláčku, dnes ano. Nebo ne?

Nejnovější studie z univerzity Florida se opírá o výpovědi 278 heterosexuálních novomanželských párů, které si vedly denní záznamy o sexu po dobu dvou týdnů. Všichni zúčastnění sledovali, jak často měli sex nebo jak byli spokojeni (na stupnici od jedné do sedmi). Součástí testu bylo i rozpoznávání osobnostních rysů.

Je jedno, kdo nebo co. Žena rozhoduje vždy

Každý respondent se měl přiřadit ke svědomitosti, přívětivosti, otevřenosti, neuroticismu (původně termín H. J. Eysencka hovoří o geneticky podmíněné náchylnosti k emocionální a celkové duševní labilitě - nevyrovnanosti), nebo extraverzi (snazší přizpůsobivost, otevřenost vůči ostatním).

Z výsledků vyplynulo, že páry mají v průměru sex třikrát až čtyřikrát během dvou týdnů. Ale pozor, tato frekvence není náhodná. Vědci zjistili, že čím víc otevřená a příjemnější manželka je, tím častěji se sex uskutečňuje. „A rysy osobnosti manžela s tím nemají absolutně nic společného,“ dodávají výzkumníci, kteří tak potvrzují starou známou - a již vyřčenou - pravdu.

Kdo je na tom (nej)líp?

I kdyby se muž na hlavu stavěl, snášel modré z nebe, kupoval diamantové náhrdelníky, přemlouval, vyzýval, trucoval nebo dokonce i vyhrožoval, tak o sexu stejně rozhoduje žena. (Pokud žije v klasickém rovnoprávném partnerství. Výjimku tvoří ženy v nevýhodném postavení, ženy týrané partnerem, ženy v zajetí a podobně).

Tyto výsledky jasně dokazují, kdo hraje v milostném životě podstatnou roli. Ovšem co se týče sexuální spokojenosti, tak to už tak jednoznačné není. Údajně hodně záleží na typu osobnosti. Neurotičtí a roztěkaní milenci si prý příliš neužijí, to stejné překvapivě platí i pro pár, v němž vládne otevřenost. Přijde vám to divné?

Tato studie byla krátká, jednoduchá a sledovala fázi líbánek, takže aplikovat její výsledky na všechny dvojice by bylo trochu předčasné. Proto si z ní vezměte pouze to podstatné pro vás.

Mimochodem, 51 % českých mužů a 74 % žen považuje za vzrušující podněty doteky typu laskání, líbání, masáž. Ať už o sexu, aktivitě, pasivitě nebo technikách rozhoduje kdokoli (ideálně oba svobodně půl na půl), něha, sex a mazlení k životu prostě patří. Rozdíl je akorát v tom, kdo a jak z toho umí vytěžit.






Celkem 17 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat