Snažíte se marně o dítě? Přidejte na romantice!

Dvojice mající problémy s početím dítěte dělají největší chybu v tom, že soulože a pokusy pečlivě plánují a jdou na věc rozumem. Tím se o to víc vzdalují šanci, že dítě počnou přirozeně. Naopak erotické jiskření a fyzická přitažlivost musejí vstoupit do hry a budoucí rodiče pořádně navnadit. Čím smyslnější sex je, tím lépe. A platí také, že šanci na početí u ženy výrazně zvyšuje to, když si soulož užije a vyvrcholí u ní.

Podle expertky na početí a plodnost Jani Whiteové z největší londýnské nestátní nemocnice na Harley Street kladou páry často příliš důrazu na ovulaci, ale ignorují dny před ní. Právě během dní mezi menstruací a ovulací by ženy a jejich partneři měli výrazně zvyšovat svou sexuální energii.

A to se děje především tím, že si dvojice nestanoví jako prioritu početí a ovulaci, ale sexuální svádění. To rozpoutá hormonální proces, který působí v mozku i pohlavních orgánech, zvýší hladinu estrogenu a testosteronu a maximalizuje šanci na početí.

Důležité je také hodně se mazlit, hladit a držet za ruce. To vše zvyšuje hladinu oxytocinu v těle, která opět podporuje jak plodnost, tak především šanci na početí. Čím častější fyzický kontakt partneři mají, tím lépe. Důkazem jsou také dovolené, během nichž dvojice vybočí z hektického životního stylu, kdy má na sebe sotva čas, zažívá dva týdny i více nonstop kontaktu. Početí o dovolených bývá díky tomu velmi časté. I to nechtěné.

Jednou ze zásadních chyb je odkládání sexu až na pozdní večer. A před tím většina párů ještě do sebe nacpe energeticky náročnou večeři a k tomu i spoustu různých laskomin. Šance na početí je minimální. Tělo se totiž zaměřuje na trávení a řídí především hormonální procesy související s ním. Proto je podstatné při potížích s početím prvně souložit, až pak jíst. Nejenže sex sám bude lepší, ale tělo večeři po nastartovaném metabolismu snadněji stráví.

Ženy by měly mít při sexu nejen předehru, ale také dohru. Opět kvůli hormonu oxytocinu, který početí usnadňuje. A rozhodně by měly při sexu vyvrcholit. Orgasmus totiž přispívá k početí. Děložní čípek se nejen otevírá, ale při orgasmu také pohybuje a nasává do sebe sperma.

Sexu by se přitom ženy rozhodně neměly vyhýbat ani po ovulaci a při menstruaci či krátce po ní. Naopak. Sex dokonale připravuje tělo a maximalizuje šanci na početí. Čím víc sexu se všemi výše popsanými kvalitami – předehra, orgasmus a dohra – tím lépe.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat