Padesátnice si užívají sex víc než dvacátnice. Nevěříte?

07.10.2016 | Sex a vztahy

Ačkoli s věkem u žen přibývá komplikací s funkcemi pohlavních orgánů, užívají si po padesátce sex líp než mnohé z těch, kterým je jen mezi dvaceti a třiceti roky. Důvodem je jednak sebevědomí, protože ženy vyššího věku se netrápí malichernostmi a lépe se soustředí na své vlastní potěšení, ale také více zkušeností s tím, jak rozvinout s partnerem stimulující sexuální vztah.

A to i přesto, že po menopauze ženy častěji trpí neschopností řádně se při vzrušení přirozeně lubrikovat. Ale vedle toho se nebojí používat umělé zvlhčující přípravky a hru s nimi si užít. Také se díky sebevědomí a lepším komunikačním schopnostem nebojí o problémech mluvit a řešit je s odborníky.

„Ačkoli ženy v této studii měly pocit, že jejich sexuální uspokojení se může zlepšit, většina zůstala spokojená s kvalitou svého vztahu, což dokazuje, že sex se možná stává méně určujícím faktorem pro celkové hodnocení spokojenosti se vztahem,“ vysvětluje doktorka Sheryl Kingsbergová z Clevelandu.

Ačkoli v minulosti byla sexualita osob středního a vyššího věku ignorována a tabuizována, dnes se o ní konečně hovoří, čímž padají mýty o tom, že lidé vyššího věku se sexu vzdávají a nepotřebují ho.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat