Lidé s hranatou tváří mají největší libido. Muži s tímto obličeje nejvíce podvádějí

25.09.2017 | Sex a vztahy

Kanadští psychologové tvrdí, že mají empirické důkazy o vztahu mezi tvarem obličeje a sexuálním chováním člověka. Ví se dlouho, že hormony v děloze ovlivňují vývoj lidské lebky a také centra sexuality v mozku. Výzkum z kanadského Ontaria to potvrzuje. A vyplývá z něj, že největší libido mají muži a ženy, kteří mají obličej širší. Pánové s hranatou tváří pak nejméně odolávají touze podvádět partnerky či partnery.

Čím kratší a širší obličej muž či žena mají, tím více na jejich tělo v děloze působil testosteron. Následkem toho mají také velké libido. Vyžadují tedy sex častěji, ale krom toho vystřídají více partnerů a muži také častěji podvádějí.

Teorie o souvislosti mezi poměrem výšky a šířky obličeje a jistými rysy osobnosti a chování není nová. Přibývá ale důkazů, které tento evoluční mechanismus vysvětlují.

Muži s širší tváří jsou vnímáni jako agresivnější, dominantnější, jako jedinci s nízkou morálkou jednající neeticky, ale jsou také přitažlivější pro ženy, které chtějí „samce“ na krátkodobý sexuální úlet.

„Dohromady tyto důkazy naznačují, že charakteristiky obličeje můžou člověku poskytnout důležité informace o motivacích jeho sexuálního chování,“ věří doktor Steven Arnocky z Nissiping University v North Bay v Ontariu.

Ten srovnal sexuální chování několika set mužů a žen s tvarem jejich obličeje.

Jsou na vině geny?

Sexuální chování a nevěra jsou předmětem zájmu vědců ostatně často. Především motivy k podvádění partnera či partnerky jim nedají spát. Jak je možné, že někdo je věrný celý život, zatímco někdo nevynechá jedinou příležitost k nevěře?

Podle australských genetiků lze svést vlastní nevěru na dědičné dispozice. Zjistili totiž, že majitelé specifických typů určitých genů jsou nevěrnější než majitelé jiných variant. U mužů je možné svalit nevěrné chování až z třiašedesáti procent právě na genetické dispozice.

U žen je vliv genů na nevěru asi čtyřicetiprocentní. Právě u nich však genetikové z University of Queensland identifikovali jediný gen, jehož určitá alela (varianta) výrazně zvyšuje nevěrné chování.

Australští vědci se ve své studii opírají o chování a genetický kód 7 300 dvojčat ve věku osmnácti až devětačtyřiceti roků. Dvojčata – jednovaječná – mají shodný genetický kód. Určité rysy chování, které vykazují oba jedinci, jsou tedy s velkou pravděpodobností dědičné. Naopak ty vlastnosti, které se u jednovaječných dvojčat liší, nejsou zřejmě podmíněny geneticky.

Pomocí genetického modelování jsme určili, jak geny ovlivňují tyto rozdíly. Náš výzkum tak jasně dokazuje, že lidský genom ovlivňuje to, s jakou pravděpodobností se člověk dopustí sexu za zády partnera s jinou osobou,“ uvedl autor studie doktor Brendan Zietsch.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat