Ženy s hustým obočím jsou pro muže přitažlivější

09.02.2023 | Vztahy

Na tenké linie vytrhaného obočí zapomeňte a pinzetu hoďte do koše. Podle amerických psychologů jsou totiž naopak dámy s hustým obočím pro muže sexuálně mnohem přitažlivější než ty, které mají řídké obočí či ještě hůř vyrvané trichomy úplně domalovanou linku tužkou.

Proč se tedy ženy rozhodly k trhání obočí? Protože husté a výrazné obočí je přisuzováno mužům. Chtějí tedy vypadat ženštěji. Jenže. Husté a výrazné obočí mají ženy s vyšší hladinou pohlavních hormonů v krvi a sexuálně náruživější. Evolučně se pak tento symbol stal v očích muže silně sexuálně dráždivým. Ale podle amerických psychologů dávají přednost takovým ženám také pro dlouhodobý vztah.

Co se líbí pánům

Psychologové z Oakland University ve státě Michigan předložili tisícovce mužů fotky různých žen. Pánové měli hodnotit atraktivitu předkládaných tváří. Když pak autoři snímky analyzovali, zjistili, že nejvyšší hodnocení dostaly ženy s výrazným hustým obočím. „Hustší obočí u žen bylo muži upřednostňováno,“ potvrdila doktorka Lisa Welling.

Nejen krátkodobě

Ta ale míní, že vliv mají také současné módní trendy. Modelky jako Cara Delevingne se chlubí výrazným hustým obočím a mladé ženy je následují. Nicméně ze studie vyplývá, že tyto ženy jsou přitažlivější také pro dlouhodobé vztahy, nikoli jen na sex.

„Očekávali jsme, že ženy s hustým a výrazným obočím budou atraktivnější jen pro krátkodobé vztahy, protože husté obočí naznačuje vyšší hladinu testosteronu v krvi,“ tvrdí spoluautor doktor Justin Mogilski.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5078804/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat